BED AND BREAKFAST RODENBERG
Langbroekerweteringgebied
Het Langbroekerweteringgebied is ontstaan tussen de 11e en 13de eeuw. Het was een moerassig gebied onderaan de Utrechtse Heuvelrug. Om het gebied bewoonbaar te maken werd onder andere de Langbroekerwetering gegraven.
U vindt in dit gebied negentien landgoederen van cultuurhistorische waarden.
De Langbroekerdijk (waaraan u onze B&B vindt) heeft een lengte van ongeveer 15 kilometer en loopt langs de Langbroekerwetering. Een zeer geliefde route voor fietsers!
U vindt ons tussen de knooppunten 76 en 78. Ook de LF 4 Midden-Nederlandroute (Den Haag-Enschede v.v.) loopt over de Langbroekerdijk.

Kromme Rijnstreek
De Kromme Rijnstreek wordt ook wel het buiten van Utrecht genoemd. Deze streek omvat de plaatsen Bunnik, Odijk, Vechten, Werkhoven, Cothen, Langbroek, Wijk bij Duurstede, Houten, ’t Goy, Tull en ’t Waal en Schalkwijk.
Dit is het gebied tussen het rivierenlandschap en de Utrechtse Heuvelrug.
Landgoederen, uitgestrekte natuur, fruitboomgaarden, weilanden, cultuurhistorie en de uiterwaarden langs de Lek:
u vindt het allemaal op fietsafstand vanaf onze B&B.

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
De Utrechtse Heuvelrug strekt zich uit van de Grebbeberg bij Rhenen tot aan het Gooimeer bij Huizen. Het zuidelijke deel (tussen Driebergen en Rhenen) is aangewezen als Nationaal Park (circa 6000 hectare). Het is een gebied met bossen, ‘bergen’ en buitenplaatsen. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen.

Kortom, de omgeving van B&B Rodenberg
is zeer de moeite waard!
Bed and Breakfast Rodenberg - Langbroekerdijk 17 - 3972 ND Driebergen-Rijsenburg
06-10190413 - info@bedandbreakfastrodenberg.nl, KVK 58785809

©Ellen van Cooten 2023